< Tillbaks till Lykke:s sida

LYKKE 0-9 MÅNADER


2011-04-04
BESVIKEN
 

Vaknade förväntansfull i morse. Idag ska valparna med stort "V" födas. Spännande! Så kom då mailet från Anna-Lena (kennel Svartalwen).... valparna är födda, men det blev bara 3 stycken, så tyvärr ....
 

2011-04-11
ALLT ORDNAR SIG ...
 

det mesta i alla fall Valparna med stort "V" föddes på morgonen den 4:e april hos Skattkammarens kennel i Malmö - (Swartalvens föddes redan den 3:e ), så jag vaknade nog med rätt känsla i måndags morse.

Bilden lånad från Karin Rankloo:s hemsida
2 små godingar av 6 (3 bruna och 3 svarta)

Nu är det helt klart och jag känner mig så glad och förväntansfull .... i slutet av maj flyttar en liten svart "Skattkammarvalp" hem till oss Det ska bli sååå roligt, spännande och ......lite skrämmande. Hur ska Zico reagera? Ja, ja, den som lever få se och jag tror nog att det kommer att gå bra. Jag tror inte att Zico kan motstå en "mini-Zicolina" .........det måste ju bara bli LYCKA.

Bilden lånad från Karin Rankloo:s hemsida
Runda små magar på knappt veckogamla valpar <3


Zico 6 veckor!

2011-04-18
VALPSJUK

En bild, på en 12 dagar gammal Lykke. Visst blir man lite valpsjuk
 

(bilden lånad från Skattkammarens hemsida)

2011-04-30
SNART FÅR JAG TRÄFFA FRÖKEN RÖD ....


Nu är det bara 4 veckor tills Lykka ska flytta hit. Jag hade vissa förhoppningar att få se henne live i helgen, men Karin (uppfödaren) hade inte möjlighet att ta emot mig ... födelsedagskalas för sin mamma. Ja, även uppfödare måste ju ha rätt till sitt privatliv Nu har vi bestämt torsdag kväll och det ska bli så kul att träffa fröknarna Röd och Gul och herrarna Blå, Lila, Gön och Brun.


Här är hon  - fröken Röd = Lykke

2011-05-08
DATE MED LYCKE


I torsdags kväll fick jag äntligen se valparna IRL. Och jag kan säga att jag blev inte besviken. Vilket härligt gäng - 3 bruna och 3 svarta. Knubbiga och trubbnosade, men med vassa tänder. Jag blev sittande i valphagen i 1½ timme och det var så underhållande hela tiden. Lycka hade sin plats utanför Bia-bädden uppträngd vid väggen, när jag kom. När hon märkte att det hände något, så ville hon komma fram, men behövde lite hjälp, från sitt trånga bo.

Sen höll hon igång. Tuggade på mitt hår och anföll mina tår och när det inte var spännande längre, så var det något stackars sovande syskon, som fick en del smällar Plötsligt såg vi att ögonlocken blev tunga på den lilla prinsessan .... och då var det dags att vingla tillbaks, till sin plats - mellan Bia-bädden och väggen.

Hon är förresten en officiell hund nu - Skattkammarens Gladys Knight, reg.nr. SE27516/2011

Fotot är som vanligt, stulet från Skattkammarens hemsida :D
Tjohoo - jag har spring i benen :)
 

2011-06-30
LYKKE HAR FLYTTAT IN!
 

Prick kl. 10:00 parkerade jag bilen utanför Karins hus. Sen blev det lite valpmys och lite pappersexercis, innan det var dags att bära prinsessan till bilen. Zico var med, för jag tänkte det var bäst, med tanke på den hälsningscermoni han har när jag kommer hem .... även om jag bara varit borta i 10 min.

Att bli placerad i en Canvas-bur med en okänd hund som närmasta granne, var inget Lykka uppskattade. Hon pep och skrek tills vi var i Åkarp, då slocknande hon.

Sen har hon inspekterat hemmet och trädgården. Kissat på köksgolvet och glufsat i sig en portion mat. Lekt lite med leksakerna som ligger utspridda överallt här hemma. Blivit buren i en väska på en kort rastningsrunda med Zico, som absolut inte kan tänka sig att göra det stora behovet i trädgården .... ifall han inte är jättekass i magen.

Nu sover hon sin skönhetssömn ..... på skohyllan

Har försökt fotografera lite, men det blir väldigt nära närbilder och immigt på linsen, så jag lägger ut en bild när hon är 6 veckor och som är stulen från Skattkammarens hemsida.

2011-05-31
FÖRSÖK ATT FOTOGRAFERA
Texten har jag stulit, varifrån kommer jag inte ihåg. Bilderna har jag tagit själv och motivet är Lykka

Hur jag fotograferar min valp


Här vaktar jag!

1. Tag en ny film ur förpackningen och sätt in den i kameran
2. Tag filmförpackningen från valpens mun och kasta den i soppåsen
3. Tag bort valpen från soppåsen och borsta bort kaffesumpen från valpens nos
4. Välj en passande bakgrund
5. Montera kameran på ett stativ och gör klart för fotografering


Ibland får man ta en liten paus!


6. Hitta valpen och ta henne ifrån de smutsiga strumporna
7. Placera valpen på lämpligt avstånd och gå till kameran
8. Glöm allt om att ha kameran på ett stativ och fånga in valpen
9. Håll kameran i handen medan du lockar på valpen med en godisbit

Om jag hoppar lite högre, så får jag nog tag i kameran!


10. Hämta en trasa och torka rent linsen från nosavtryck
11. Tag blixtkuben från valpens mun
12. Tag ut katten och tvätta valpens nos med Jodopax
13. Ställ tillbaks askfatet och tidningarna på soffbordet
14. Tag ett pipdjur och försök få valpen intresserad
15. Sätt glasögonen på plats och hämta kameran under soffan
16. Lyft upp valpen och säg "NEJ, sådan saker gör man utomhus!"


Jo jag ligger alldeles still, det är nog linsen som är skitig!


17. Torka upp
18. Ring efter en medhjälpare
19. Tag en öl
20. Sätt dig i en bekväm fåtölj och bestäm att du imorgon skall lära valpen vad sitt och ligg betyder.
 
                          

 

2011-06-07 (ca 2 månader)
LYKKE HAR BOTT IN SIG
 

Nu verkar det som om prinsessan känner sig rätt så hemmastadd här i Hjärup och från att ha "vaktat" lite över Zico, så att han inte skulle vara för hård mot henne, så får jag ibland skydda honom från Lykka:s attacker. Jag är så lättad att det verkar som om Zico inte bara accepterar Lykke, utan att han t o m tycker att hon är rätt kul.

Det är ju en fördel att kunna ha dörren öppen hela dagarna, så det verkar som om hon föredra att åtminstone göra de stora behoven utomhus. Kissar gör hon utan förvarning, där hon står och går . Men jag har rullat ihop mattorna, så det är inte så svårt att torka upp.

Hon sover som en stock om nätterna - från 23:00 till 07.00. Men det är förståss sedan hon fick tillåtelse att komma upp i min säng. Jag kan ju inte förbjuda henne, när Zico får lov till detta. Som tur är så ligger Zico vid fötterna endast en liten stund, nu när det är så varmt ute. Han flyttar rätt så snart ner på det något kyligare golvet.

Däremot är det lite problematiskt med ätandet. Hon äter bara några tuggor, sen rantar hon iväg. För att efter en stund komma tillbaks och ta ytterligare tuggor. Sen funkar det om jag ger henne lite till ur min hand,  därefter går hon bara därifrån . Vid lunchen testade jag med att lägga några torra "kulor" ovanpå de som hade svällt och då minsann, så slank hela portionen ner. Ska testa ikväll igen och se om det är lösningen.

Några små äventyr har vi varit ute på under veckan. Först en "date" med Kerstin och Texas, som är 3 veckor äldre än Lykka. Texas visade Lykke "allt han kunde" och de busade rejält på appellplanen i Lomma och Lykka var inte den som fegade ur!

Sen var vi på Revinge i lördags. Zico fick ett kort spår - ca 500 m, som han klarade galant trots värme, torka och ev. trötthet p g a Ehrlician. Även uppletandet gick bra, men där kunde man se att farten inte var som den brukade .... men det kan ju också bero på att det var så varmt.

Lykke tjöt i bilen hela vägen till Revinge. Men sen tog hon det med ro. Hälsade på tvåbeningar, utforskade en del av heden (en mycket liten del!) och sov så gott i bilen. På vägen hem var det helt tyst i bilen.

Igår eftermiddag tog vi en runda ner till klubben för att på avstånd följa lydnadstävlingarna. Eller kanske mer för att kolla om Karin behövde hjälp med sekreteriatsjobbet. Men det behövde hon inte, hon fixade allt galant!

Här kommer lite bilder från bus i trädgården.


Ska vi leka?

 


Ok!!!


Försök att ta mig då!


Se upp, här kommer Lykke!


Jag får nog äta upp min mat, så jag blir lika stor och stark som du!

2011-06-09
PREMIÄRDOPP FÖR LYCKE
 

Igår eftermiddag begav vi oss till Lomma för att se om strand och hav kunde vara något för prinsessan. Det var det absolut

Zico studsade ut i vattnet och ville att jag omedelbart skulle slänga ut en vattenleksak, men jag avvaktade lite för att se vad Lykka tänkte göra. Jo, han trippade ut, la sig ner och rullade sen runt, runt, runt i vattnet. Ett tag blev jag rädd att hon skulle dränka sig själv. Men hon kom upp på alla 4 och fick sen ett klassiskt "flatteryck" och galopperade runt Zico.


Skönt att svalka magen!

 


Skönt att svalka hela kroppen förresten.

Sen var jag tvungen att kasta iväg bumerangen (födelsedagspresent från Marie och Lakrits) till Zico, så att han också fick lite roligt. Lykka hängde på, men hann naturligtvis inte med i svängarna.


Kom igen Zico - bry dej inte om hunden där borta!


Tur att matte inte glömde min bumerang!

Jag tänkte oss att vi skulle sitta en stund vid stranden, men där fanns alldeles för mycket intressant att stoppa i munnen, så vi drog oss upp i gröngräset och skuggan istället.


Men hur kunde hon glömma handduk :(

När vi kom hem, blev det duschen för båda två. Tror att de hade med sig hem minst ett kilo sand Sen var det lugnt i stugan i nästan 2 timmar.

2011-06-10
ZICO ,VÄRLDENS ROLIGASTE LEKFARBROR


Dagarna går och jag får inget gjort av allt det som borde göras, d v s städa huset och trädgården. Istället sitter jag mest och kollar Zico och Lykka och hur deras relation utvecklas.


Ska vi leka med den här blöta handduken?


Ja, men ta i lite då .......!

Riktigt kul att se hur Zico bjuder upp till lek och när han sen är trött, så får han lite stela ben, vänder bort huvudet och går och lägger sig. Lykke försöker alltid med några inviter, t ex att anfalla och morra eller att lägga sig en bit ifrån och skälla. Men det har hon inget för, Zico ligger bara platt på marken. Då lägger hon sig tätt intill honom och är alldeles lugn.


Nej, nu tar vi det lugnt en stund. Basta!

Några timmar senare, går han och hämtar en leksak eller vad som finns att tillgå. Igår var det en handduk idag ett litet torrt löv. Sen är buset i full gång och den lilla prinsessan (eller kanske "pirayan") är alltid med på noterna.


Nu har jag vilat. En liten brottningsmatch kanske?


Ge dej :)

Igår kväll åkte vi ner till Lomma för att Zico skulle få göra ett uppletande och lite lydnadsträning. Lykke och jag vallade en korridor på 20x50 meter i Furet och la ut föremålen. Sen var hon trött och låg så lugnt i bilen, medan Zico fick jobba. Det tog väl 2 minuter att plocka in 4 föremål, så det blev ingen lång ensamhet

Sen blev det lite lydnadsträning. Fritt följ, inkallning, kryp, hopp, fjärrdirigering och stegen. Det var ingen riktigt gnista i Zico, men det kan ju ha många förklaringar ... värmen, trötthet efter allt bus eller då sjukdomen . Det är 6 dagar kvar av penicillinkuren, så vi får väl se hur läget är när den är slut.

Sen kom Mumme och Tosca. Oj, vilken liten söt "flatteflicka". Hon var inte större än Lykke, fast hon är 3 veckor äldre , Wow, tyckte Lykke ... henne kan jag nog springa omkull!

2011-06-11
SKOGSMULLE
 

I lördags var  Lykke på ett litet äventyr,  eller i hennes värld förmodligen ett STORT äventyr.

Vi åkte till Fulltofta kl. 08:00 på morgonen och jag hann med en skogspromenad med Zico och Lykke, innan Mari och Lee och Kerstin med Astrid, Nisse och Texas dök upp.  Vädret var jättefint, soligt, men ändå inte för varmt. Zico fick ett roligt spår, utlagt av Mari. Man kunde se på både Lee, Nisse och Zico att de tyckte det var skönt att slippa Revingehed och istället få suga in doften av skog i nosen. De spårade väldigt bra alla 3!

Lykke och Texas fick sen en liten skogspromenad - inte på några stigar utan rakt ut i "vildmarken". Plötsligt hade de inte tid att leka med varandra, men sprang tillsammans över stock och sten och hittade fantastiska saker på marken - kottar!


Tjoho, så kul det är att springa i den mjuka mossan!


Kom hit och kolla, jättespännande!


Undrar vad det är som luktar så spännande?


Texas Hippi Holm till vänster - Miss Lykke Jonsson till höger

2011-06-12
SYSKONTRÄFF I KÄGLINGE
 

På söndagseftermiddagen körde vi till Käglinge Rekreationsområde för att träffa Karin (kennelmamma) och Isaac (bror) och Janette och Taffy (syster).

Det blev ett kärt återseende, d v s mycket morr och bitande både här och där Vi gick en liten promenad på smala stigar och bland "höga berg och djupa dalar". Där fanns också många "stora och djupa sjöar" , som de ju tvunget måste utforska.

Isaac var i och simmade och Taffy följde genast hans exempel. Lykka hoppade i och klev rakt på huvudet på Taffy, som försvann under vattnet. Men hon kom upp snabbt och skakade sig lite, för att sen hoppa i plurret igen.

På stigarna låg också spännande saker - hästskit.


Long time no seeing ... Tjena brorsan, tjena syrran!


Ska vi ta en sväng i skogen?


Undrar om grodorna är ätliga - tror det stod något om det i Sydsvenskan ....


Jo, de är ätliga ... men fridlysta, så man får bara titta på dom.

 


Vad säger du Isaac - det här måste vi göra om!

Jag kom hem vid 6-tiden med en mycket hungrig tjej. Men när väl maten var uppäten, så sov hon som en stock ... i flera timmar. Nu ser vi fram emot första valpträffen, som är i början av juli. Men kanske ringer vi Janette och kollar om Taffy vill leka en stund - de bor nämligen i Bjärred.

2011-06-15
TRÄDGÅRDSARBETE
 

Lykke ska nog bli trädgårdsmästare när hon blir stor Idag har hon gallrat bland pionerna (det är nog viktigt att man gör) och beskurit flädern (den börjar bli lite väl stor). Sen passade hon på att luckra upp jorden i rabatten och rensa bort lite ogräs. Hon är duktig den tösen


Jag värmer upp med att tugga lite på brorsan ...........


Men sen måste jag skynda mig .......


Undrar verkligen när dom gallrade här sist?


Då var det klart .... nu mot nästa uppdrag ....


Nej, jag gräver inget hål i rabatten, jag rensar ogräs, men kan undra om du vet vad det är!

När allt detta var gjort, så blev det lite ensamträning i ca 45 minuter. Helt ensam var hon ju förståss inte, store och starke brorsan var ju hemma. Jag åkte till Burlövs centrum och shoppade en våg och lite tuggben. Måste erkänna att jag var lite nervös på vägen hem, men den ende som mötte mig i dörren var Zico. Prinsessan tittade yrvaket ut från sin sovplats.

Vågen köpte jag för jag misstänkte att vår gamla inte fungerade särskilt bra och misstankarna var korrekta. Både jag och Lykka har ökat i vikt Lykke väger nu 8,2 kg.

2011-06-19
MILJÖTRÄNING OCH VATTENLEK
 

Jag tror aldrig jag tidigare har spenderat så mycket tid i vår trädgård ... utan att göra någonting, som t ex rensat ogräs, klippt gräset eller läst en bok.

Men nu har 3 veckor gått och min semester är slut. Jag har lite ågren över hur det ska gå nästa vecka, då jag börjar med att ha "jour", d v s ska vara tillgänglig från 07:00 till 18:00 varje vardag. Kan höra mig själv säga till en användare: "Jag kan tyvärr inte aktivera ditt konto just nu, för nu ska min valp har mat och sen måste hon ut och kissa och kanske bajsa". Men försök igen om en timme!" Jag hoppas verkligen att det är många som väljer att ta semester under midsommarveckan!


Att kolla på istället för att läsa en bok eller rensa ogräs :)
 

Min plan är att åka till jobbet på morgonen och stanna där i ungefär 2,5 timme, för att sedan åka hem och jobba resten av dagen hemifrån. Jag har redan förvarnat min kollega att jag inte kan säga när jag dyker upp på morgonen, men att det blir någon gång mellan 08.00 och 10:00.


Hon börjar se ut som en lite "flatte" nu, nosen har blivit längre ....... och benen.

I torsdags kväll åkte vi till Lomma för att träffa Texas (och Kerstin och Nisse). Lykke och Texas fick först gå en liten promenad i den stora skogen (alltså Furet!), sen fick Zico och Nisse göra ett uppletande. Båda två skötte detta på ett utmärkt sätt och som belöning fick de sitta en stund i bilen igen, medan de två småglinen fick rasa runt. Livet är inte alltid rättvist

I lördags eftermiddag, så åkte vi till Marie och Lakrits. Vi gick en runda runt Lakritssjön, som är fin, men rätt sumpig på vissa ställen. Och det är naturligtvis på dessa ställen som Zico och Lakrits väljer att svalka sig Lykke var inte sen att följa efter. Och mötet med Lakrits var bara positivt, så kul att Lykka ville klänga lite på henne. Men då sa Lakrits, "morrrrr". Det räckte för att den lilla damen skulle förstå att det inte gick att behandla Lakkan på samma sätt som Zico.


Lakritssjön

Efter den lilla promenaden så kollade vi in trädgården på Solgläntan och Lakrits visade hur man gräver STORA hål under cypressen. Mycket bra att kunna, sa Lykke. Zico låg lite på avstånd och betraktade .... eller vaktade????

Idag har vi varit på Revinge tillsammans med Kerstin, Astrid, Nisse och Texas.

Vi började med att trampa ut spår, till våra stora svarta killar. Sen fick "Texas Hippie Holm" och "Miss Lykke Jonsson" följa med en tur ner till Krankesjön. Det uppskattades ... inte bara vattnet utan det som låg i strandkanten

De stora killarna spårade som riktiga proffs idag Nisses spår blev lite kortare än vad som var tänkt (675 m - enligt Nike GPS), men vi såg att han blev lite trött efter 500 meter, så det blev nog lagom. Zicos var längre, kanske 800 meter. Klockrent i ca 650 meter, men sen blev det lite strul i en vinkel. Antingen distraherad av vilt, eller så blev han också lite trött.

Efter lite fika, då Astrid och Zico fick vara med, för de små svarta sov sin skönhetssömn, så la vi ut ett spår till Texas. Planen var att Kerstin skulle promenera fram och tillbaks över detta, med Texas i koppel. Men eftersom Texas Hippie Holm, precis lärt sig att "gå fint" i koppel, så fick vi släppa honom lös. Efter att ha promenerat över spåret ett otal antal gånger, så satte han plötsligt näsan i marken och spårade i ca 20 meter! Och då stod plötsligt matskålen där! Glufs, glufs - inte så dumt! Det här kan vi göra fler gånger, sa Texas.

Miss Lykke Jonsson är ju 3 veckor yngre och hon tyckte bara att hennes matte gick så försiktigt och konstigt, så hon valde att gå efter henne. Men ca 10 meter innan spårslutet, så blir näsan hög (inte så bra när man ska spåra) och hon "letar upp" matskålen. (Matte hade nog inte lyckats lägga spåret i medvind, för då skulle ju inte detta kunna hända).

Vi avslutade dagen med några "valpinkallningar". Häftigt tyckte "valpisarna", som sprang så fort som de små korta benen bar.

Vi var hemma 14:30 och nu är klockan snart 17:00 .... Lykke sover fortfarande här under min stol i köket Får väl väcka henne snart, så att hon kan få lite mat igen.

2011-06-25
MIDSOMMAR .... NU VÄNDER DET

 

.... om 6 månader är det jul igen! Man ska ju inte tänka så, för vi har ju en lång och härlig sommar framför oss, men jag kan inte låta bli ....

Att rapportera från veckan är att Lykke på sin 11-veckors-dag vägde 8,9 kg och att vi har haft en date med brorsan Helge i Alnarpsparken. Lille Helge har inte någon fyrbent kompis därhemma och var så sugen på att leka. Men Lykke var rätt "bitchig" mot honom och ville hellre kolla in den fina parken Fast Helge tog det med jämnmod och fortsatte att uppmana till lek .... de känner ju varandra sedan tidigare!


Brorsan Helge får så han tiger!

Så kom vi till tennisbanan där två killar spelade. Både Helge och Lykka blev väldigt intresserade och satte sig som publik utanför nätet på ena kortsidan. Det servades från motsatt sida och "vår" spelare lyckades ta emot den hårda servern - det small ordentligt! Helge satt kvar med stora ögon, men Lykke pep iväg. 1-0 till Helge


Midsommarflicka

Vi har också träffat Kerstin, Texas och Nisse. Texas och Lykke vallade en korridor, sen blev det uppletande för de stora killarna. De klarade detta bra, trots att småglinen både hade kissat och grävt i rutan

Sen gjorde vi låååånga valpinkallningar. Oj så fort de kan springa och så glada de blir när de kommer fram. Tänk om det kunde vara så om 6 månader också! Kerstin visade mig också hur man kan lära in stoppsignal och det har vi tränat på några gånger nu. Det går rätt så bra .... ibland. (Har förstått från "Karin Kennelmamma" att det är viktigt att träna in en "broms", redan i tidig ålder )

Midsommarafton hade jag jour. Det brukar innebära att man kollar status på systemen på morgonen och kvällen, men just idag fick jag två "critical incidents" och fick jobba i drygt 3 timmar på förmiddagen. Men jag hann med att gå en runda med voffsen så de låg och sov så sött, när deras matte slet för brödfödan.


Midsommarpojke - Lykkes bästa storebror!

På tal om brödfödan, så äter Lykke mycket bättre nu. Knepet var att torrfodret skall serveras ljummet och "Al dente", inte kallt och uppblött i flera timmar.

Vi har också skapat lite rutiner för vardagen. Upp klockan 06:30 - rastning och bus i trädgården i ca 20 minuter. Sen frukost - även för mig. Jag hinner t o m bläddra i tidningen lite grand, medan Zico underhåller Lykke.

Sen går vi morgonrundan - Zico i koppel och Lykke springer med. Ibland före och ibland efter. Vi ropar inte så ofta på henne utan hon får hålla koll på oss. Som tur är så sover Hjärupsfolket ganska länge på sommaren, så vi är rätt ensamma i byn.

När vi kommer hem efter ca 30 minuter, så är prinsessan rätt nöjd och letar upp en lämplig sovplats. Då ger jag Zico en tuggpinne och sprider ut några stycken extra i hallen och köket. Sen säger jag "hej-då" och åker till jobbet.


Midsommardagen

När jag kommer hem, efter ungefär 3,5 timmar, så står huset fortfarande kvar Tuggpinnarna är borta. Jag vet inte om det är Zico som smaskat i sig alla, men det spelar ingen roll. Inget kiss på golvet och båda voffsen verkar lugna och fina .... men glada att jag är hemma igen.

2011-07-03 (3 månader)
VACCINATION, SPÅR, AGILITY, BAD OCH SYSKONBUS ...
 

...och mycket mer har vi hunnit med sen jag skrev sist. I söndags träffade vi Kerstin och hennes killar igen. Zico och Nisse fick sina spår utlagda och småbusarna fick ett litet dopp i Krankesjön. Jag vadade ut med dom tills dom inte bottnade längre och då blev det några simtag, men så upptäckte dom mina ben ... aj, aj.

Vi la också ut två korta spår till valparna och sen promenerade vi över spåret för att se om det fanns något intresse. Texas började spåra nästan direkt och fortsatte sen ända fram till godisburken. Jättekul att se. Lykka sög in spåret efter att vi gått över det två gånger ungefär. Precis innan slutet var det något annat som väckte hennes intresse, men eftersom jag blev kvar i spåret, så kom hon tillbaks och hittade sin leksak ovanpå en godisburk. Hon såg jätterolig ut --- tittade på leksaken och sen på mig och sen på leksaken. Och när hon sen hittade godisburken såg hon väldigt nöjd ut.

Valparna och Astrid fick vara med på fikat. De började med att gå till attack mot våra mackor och termosmuggar, men efter några tillsägelser, så började de syssla med annat. Gräva upp rötter och sen jaga varandra. Astrid var ibland med och lekte och Lykke blev modigare och modigare. Till slut så stod hon över Astrid och bet henne i nacken. Där gick gränsen ...... Hon fick en rejäl åthutning och lät sen Astrid vara ifred. Strax innan vi skulle gå därifrån, såg vi att Astrid gick fram till Lykke och slickade henne i mungipan .... kompisar igen!


Akta dej Lykka, säger Texas. Nu smäller det snart om du inte kliver ner från tant Astrid. Jag vet ...

I måndags eftermiddag var vi hos veterinären och vaccinerade. Det blev ett litet tjut, men sen var det över. Jag vägde henne också och vågen stannade nu på 10,2 kg.

I tisdags kväll träffade vi Taffy och Helge i Furet i Lomma. Vi började med att gå lite i "skogen", men myggen var för j-a, så vi gick in på appellplanen istället. Lykke knyckte en "slutapport" från bilen och bar med sig ut på planen. En mycket rolig leksak tyckte syskonen, sen var jakten igång. Zico älskar att springa igenom agilitytunneln och har vid några tillfällen fått Lykke att springa igenom. Detta visade hon nu upp för Taffy och Helge. Taffy tyckte direkt att det var en superkul lek och for fram och tillbaks i tunneln, medan Helge var mer tveksam och backade ut. Men så när vi gått därifrån, så sprang han plötsligt tillbaks och igenom tunneln.


Blivande agilityhundar ????
 

I onsdags var tanken att Zico skulle få ett uppletande och Lykka lite skogsträning och inkallningsövningar, men med tanke på myggen i Furet, så bestämde vi oss för att åka till stranden istället. Vi träffade Kerstin & Co. vid Blå Café:t och tänkte hitta ett ställe där det inte var så mycket folk. Vi hittade det .... men där var å andra sidan ett otal antal svanar. Inte så kul. Så vi drog oss tillbaks till folkhavet och Texas och Lykke fick bada lite. De beter sig lika konstigt båda två --- huvudet under vattnet, nästan hela tiden. Verkar som om de tror att de har gälar.

I torsdags var vi hemma och fick ett oväntat besök - en liten igelkott stod plötsligt mitt på gräsmattan. Zico skäller naturligtvis som en galning, men Lykke tog det med ro och satt kvar och tittade på den lilla varelsen med stora ögon.


Oväntat besök.

Kotten skyndade sg över gräsmattan och sökte skydd  i rosenrabatten. Då blev det fart på Lykke.


Hallå Kotten, vart tog du vägen???

Denna helgen har vi tagit det lugnt. Ingen träning, men några promenader och lite trädgårdsarbete. Igår satt vi i dörröppningen och kollade på det häftiga åskvädret. Intressant till att börja med tyckte Lykke, sen somnade hon.


Lykke 13 veckor

Imorgon blir den lilla prinsessan 3 månader. Kanske firar vi med jordgubbar, för det gillar hon. På torsdag har vi valpträff i Käglinge. Om jag har förstått rätt, så kommer alla, utom Mio, som ju bor i Finland. Det ska bli jättekul att träffa Sigge och Isaac igen. Ja, naturligtvis Helge och Taffy också, men det var ju inte så länge sedan vi såg dom.

2011-07-06
BAD, BAD OCH BAD
 

I tisdags kväll åkte vi till Yngsjön tillsammans med Marie och Lakrits. Vi började med en promenad och hamnade till slut vid scoutstugan. De båda stora flattarna visste precis vad som var på G, så de hetsade upp sig rejält innan vi kom fram till vattnet. Vi hade knappt hunnit se vattnet förrän de var i och Lykke var inte sen att följa med.


Texas och Lykke busar i vattnet

Tyvärr var det rätt så sumpigt längst in vid strandkanten och naturligtvis skulle de alla ranta runt just där. Så vi beslöt att gå bort till bryggan. Yippi, sa Lakrits, som älskar att hoppa från bryggan. Yippi sa Zico, för Marie hade tagit fram en massa vattenleksaker. Så alla for ut på bryggan .... även Lykka. Men så kommer Zico på att Marie har har kommit på efterkälken med alla de roliga sakerna och vänder tvärt .... Precis bakom honom kommer Lykke, som får en tackling och ramlar ner från bryggan. Plums! Men hon fick snabbt huvudet över vattnet och frambenen upp på bryggan, så det var lätt för Marie, som var precis bredvid att plocka upp henne.

Jag blev jätterädd och förbannad på Zico, som är så stimmig, så fort det finns en leksak i närheten. Lykke däremot verkade ta det med "knusende ro".


Blöt Lykke efter simtur

Vi lämnade detta ställe och åkte till en mer "barnvänlig" badplats. Där var en del ungdomar, men de tyckte det var helt ok att vi badade hundarna. Zico fick endast ett dopp, sen kopplade jag honom, för att Lykke skulle få en chans att hämta hem en leksak. Det uppskattades av den lilla prinsessan, som simmade ut och hämtade en rolig boll, flera gånger. Tyvärr blev det inga bra bilder, från denna kväll, som förutom det lilla missödet vid bryggan var jättehärlig. Fantastiskt väder och trevligt sällskap. Det verkar som om Lykke tycker att Lakrits känns tryggare än Zico och jag kan förstå varför . Lakrits ser ut som hon tycker Lykke är helt ok.


Någon av de två "baddarna"

Idag träffade vi Kerstin och Texas i Lomma. Zico fick först ett uppletande, sedan gjorde vi lite övningar med valparna. Inkallningar och något som skulle vara "spontanapportering", men det var något Lykke inte förstod. Hon markerade i princip alla små dummies vi lagt ut, men hon visade inga tendenser att vilja plocka upp dom. Texas däremot apporterad 2 eller 3 st. Ja, ja - han är ju hela 3 veckor äldre


Texas eller Lykke - svårt att se skillnad på när de är blöta!

Därefter blev det simskola för knattingarna. Idag tog vi dom en och en och då var det lättare att få ut dom på lite djupare vatten, så att de var tvungna att simma. Båda två simmade jättefint!


Flattevalp i vattnet!

Avslutningsvis fick Zico ett antal långa apporter på vattnet. Han simmar verkligen jättebra, synd bara att man måste kasta ut något, för att han ska gå i vattnet. Så får det inte bli med Lykke!

2011-07-10
VALPTRÄFF OCH SPÅRTRÄNING .... OCH BAD!
 

I torsdags var det då dags för reunion, d v s valpträff för Skattkammarens "soul-kull". Av naturliga skäl så kunde inte Mio vara med ... en lite för lång resa för en kvällsaktivitet. Tyvärr så kom inte Helge heller, för hans matte hade fastnat i en bilkö på Öreundsbron.


Stilige brorsan Isaac (foto "kennelpappa" Anders)

Men Sigge, Isaac, Tuffy och Lykka fick chans att träna lite och busa lite. Det hela började med passivitetsträning, vilket valparna nog tyckte var kvällens tuffaste övning Det tog nog 20-30 minuter innan de kopplade av och kunde ligga still och lyssna på vad Karin "kennelmamma" hade att berätta.

Därefter gjorde vi lite följsamhetsövningar. Bl a fick vi testa att gå fritt följ förbi de sittande kullsyskonen. Det gick bra ... det svåra kom när vi skulle stå still!


Brune brorsan Sigge (foto "kennelpappa" Anders)

Sen blev det hopp och lek med syskonen en stund. Karin hade också bjudit in Singel med matte, för att valparna skulle få träffa en stor och snäll hanhund. Singel var verkligen jättemysig och jättesnäll, men Lykke tyckte han var läskig. Fattar inte riktigt varför???? Eller så var hon bara blyg?


Söta syster Tuffy (foto "kennelpappa" Anders)

Innan vi skiljdes åt ville Karin presentera vilt för valparna. Tuffy började och tvekade inte en sekund att hämta upp "svartfågeln"! Sen ville hon helst ha den för sig själv. Lykke visade intresse för fågeln, men ville absolut inte ta den i munnen. Ungefär samma reaktion visade Isaac, medan Sigge tog upp den, med viss tvekan. Det var alltså de svarte som fegade ut lite ... men vi kommer igen (Vi fick med en liten vinge hem och den har Lykke burit runt ett par gånger, så än är loppet inte kört!)


Lykke tränar passivitet (foto "kennelpappa" Anders)

En mycket trevlig och nyttig kväll och lilla Lykke somnade "ovaggad" när vi kom hem vid halv-tio-tiden.

Idag har vi varit på Revingehed och träffat en massa trevliga människor och hundar. På morgonen kom Marie och Lakrits och Kerstin, Nisse och Texas. Vi la ut spår till våra stora hundar först. Under tiden som dessa "mognade", så fick Lykke och Texas spåra lite. Det går som på räls nu (nästan ).

Sen träffade vi Mumme, Juni och Tosca och Eva och Ingemar, som höll på med jaktträning. När vi fikade så hade de tre valparna jätteroligt och lekte "ta-fatt" och andra kuliga lekar. Lykke är ju jätteglad för Texas, men Tosca var nästan ännu roligare. I alla fall idag.

Lykke fick ännu ett spår och nu j-a, nu blev det drag i kopplet! Tyvärr hade jag satt matskålen som slut och det var inte så uppskattat. Som tur var hade jag en påse med korv i fickan! Jag tror att vi nästa gång ska låta spåret mogna i 20-25 minuter och kanske införskaffa en sele. Det samma gäller Texas!

Utflykten avslutades med lite simträning i Krankesjön. Vi hade Nisse med som dragning, istället för att kasta saker och det fungerade bra. (Lykke har inte haft närkontakt med Nisse tidigare, men hon visade inga rädslor överhuvudtaget i närheten av honom, tvärtom! Men han är ju nästan en brorsa ... de har samma pappa!).

Nu sover prinsessan så sött, men om en halvtimme är det nog full fart igen.

2011-07-21
SIMSKOLA, SPÅRTRÄNING (?), X:TRA VALPTRÄFF OCH SPÅRTRÄNING IGEN!
 

Ytterligare en dryg vecka har passerat och snart är det semester igen


Lady och Lufsen? Nej, Lykke och Texas!

I onsdags träffade vi Kerstin & Co. i Saxtorp. Planen var att de store skulle få göra ett uppletande och sen skulle Nisse (som är en badare av stora mått) få locka med sig valparna ut på en simtur.

Valparna vallade noggrannt en korridor 25x50 meter och sen fick de stora gossarna leta saker. Nisse glänste verkligen idag - 4 skick och 4 föremål Zico var nästan lika duktig, men strulade lite med det sista föremålet.


Alltså .... mjukost från tub är en delikatess!!!

Sen skulle det bli simskola och Zico fick sitta i bilen, medan Nisse och valparna styrde kosan mot vattnet. Så mycket simträning blev det inte. Nisse rusade ut i vattnet, valparna busade och åt fågelskit på stranden. Kerstin kallade in Nisse, för att han skulle bli en dragning utåt, men Lykke och Texas hade bara ögon för varandra Det blev alltså mest "skit" av den övningen!

På lördagen åkte vi ut på "allemansrätten" och spårtränade. Zico fick ett klurigt spår, utlagt av Roland ("Roxie-Roland"), med ett antal spetsvinklar och en oväntad utbuktning. Helt útan snitslar, så matte kunde inte styra och ställa. Zico fixade det galant, men gick över en liten pinne. Men om man går i spårkärnan, så kan eftertroppen ta den


Wow .... kolla så häftigt!

Lykke fick också ett litet spår, men idag förstod hon ingenting! Men ingen skada skedd, hon visste inte om att det var en spårövning och vi strosade bara till bilen igen. Texas däremot .... oj, oj, oj ... det börjar likna Zico-tempo. Nu måste vi förlänga "liggetiden" på hans spår.

Sen fick valpisarna lite "miljöträning" i ett sandtag. Det var roligt och spännande .... och nog lite jobbigt!


Jag vann !!!

På söndagen var det X:tra valpträff. Britten och Helge missade ju träffen i förra veckan och de ville så gärna träffa gänget. Vi började med lite övningar på SBK Malmö:s appellplan. Bl a fick vi lära oss en kanonbra övning för att lära in "linjetag". Jag gillar övningar där man tränar många saker samtidigt, fast det bara är en övning. "gå fint", "sitta", "förbudsövning=nej", "stå still", "springa rakt fram", "komma fort tillbaks" ....... och alltihop är bara en rolig lek

Därefter åkte vi till Sibbarps Kallbadhus, som är Helge:s hemmaplan. Valparna fick busa en bra stund i vattnet på herravdelningen. Lykke deltog med liv och lust, men var titt som tätt tvungen att springa och hälsa på Sara (Helges extra-matte) ... lite förälskad? Mig hade hon "noll koll" på.


Britten och Soul-kullen på herravdelningen!

Så var det dags att kolla apporteringslust och simförmåga. Tuffy, Isaac, Helge och Sigge glänste Lykke var inte ett dugg intresserad av en gammal dummy! Tur att Mekka var med, så att den inte gick förlorad i Öresund. Däremot tyckte hon att tången i vattnet var mycket intressant och för att inte tala fotografen och åskådarna på bryggan. När hennes "tid var ute", så drog hon målmedvetet ut på bryggan för att hälsa!


Här är tjejen som har koll på ALLT utom dummies! (Foto: Anders Lindell)

Det får nog bli agility och utställning   Skojar .... hon är nog lik sin "storebror" .... superkoll på allt runtomkring! Men det kan vi nog få ordning på, i bästa fall "växer" det bort!

Igår träffade vi Texas & Co. igen. Nästan precis som förra onsdagen .. valpar vallar uppletanderuta, Nisse och Zico sköter sig utmärkt trots att vinden är obefintlig. Sen får Texas och Lykke spåra. Idag fick vi bekräftat att Texas måste få spår som är mycket äldre! Och ni skulle se Lykke .... hon spårade som en liten "gudinna" Lugnt och sansat och mycket målmedvetet ... men inget intresse av "slutbollen" ... spåret fortsatte ju!

Sen visade vi upp den "kuliga" övningen som vi lärde oss på X:tra valpträffen. Vi hade tränat en gång hemma  trädgården och nu satt den! Kerstin blev imponerad! Texas fick testa och tyckte absolut att det var en jätterolig lek.

En fantastiskt vacker kväll. Jag hade bilen full av regnkläder, som jag inte behövde använda. Kl. 20:30 låg "dammarna" stilla och öde och alla hundarna fick ett härligt bad. Zico och Lykke simmade efter vår dummy och Nisse och Texas efter den som tillhörde dom


Jag har det inte lätt nu, men hon "den där" är rätt så kär! Och så gillar hon mig!

Nu är det bara en dag kvar att jobba .... sen är det SEMESTER  .... och LÄGERLIV i Sjöbo! Det blir inte sökträning utan spårträning för Åsa i år igen. Det känns lite dumt att träna sök, nu när vi har lagt ner den verksamheten. Vi ska kampera ihop med Lotta, Cheia och Pärla och träffa en massa trevliga människor, som vi inte sett på ett helt år.

Oj så kul det ska bli!

2011-08-03
LÄGER - ETT KORT REFERAT
Zico var huvudpersonen men hans övningar är inte med i denna dagbok!
 

Packade bilen på söndagsförmiddagen .... den blev välpackad Tält, luftmadrass, täcke, kuddar, presenning, matta, hundmat, kläder, m.m. En snabb dusch, sen iväg till Sjöbo/Anklam. Lotta kom med hyrd husvagn och sen var det bara att slå upp vårt läger. Det tog en stund, men när allt var på plats så såg det väldigt bra ut.

Plan B för mig, var att sova i tält, ifall det skulle bli för stökigt med 4 hundar i husvagnen. Det var ju inte vilka hundar som helst .... Cheia en lagom galen portugisisk vallhund, Pärla en ung och pigg flattetik, Zico en ungdomlig flattekille på 9 år och så lilla Lykke .... knappt 4 månader.

Jag behövde inte sova i tältet, vilket jag är glad för, med tanke på hur blött det var från torsdag till lördag. Men Lykke och Pärla hade störtkul i innertältet, när resten av den nybildade flocken tog det lugnt i förtältet. På natten i husvagnen var det mycket lugnt .... alla hundar och människor var på gränsen till medvetslöshet.


Mysigt ... undrar var matte ska sova?

Zico var väldigt intresserad av Pärla på söndagskvällen ... näst intill påträngande. Men resten av veckan verkade han ignorera henne .... Lykka däremot hade hittat en idol På morgonpromenaden for de två omkring som två skållade råttor,  med eller utan kottar i munnen.

Måndag:
Lykke fick ett "födospår", d v s jag la en bit av en köttbulle i vartannat steg. Hon tyckte det var superkul, men blev rätt trött. Åsa tyckte jag lagt ett lite för långt spår (ca 70  m). Jag brukar ju lägga "spontanspår" och då tar det kanske 20 m innan hon hittar något spår, nu tog hon det direkt! Bollen på slutet, var bara blääää! Hon ville fortsätta spåra

Tisdag:
Lydnadsträning. Lykke fick förutom att sitta passiv göra en liten budföringsövning. På eftermiddagen tränade vi uppletande. I gruppen finns två "rookies" ... Inka och Breeze, som är 1 år och därför blev det lite nybörjarövningar. Jag testade dom på Lykke efteråt och det gick jättebra ..... men inte med den farten som "Brisen" hade .... och det är jag nästan glad för

Onsdag:
Lykka fick ett litet godisspår idag igen. Men jag tror inte det är hennes melodi. Det blev lite hysteriskt letande efter godis, både fram och tillbaks i spåret. Jag tror att  jag återgår till mina spontanspår och ev. kommer jag att använda godis som förstärkning i vinklar, när det är dags för sådana.


Lykke Långben <3

Torsdag:
Lydnadsträning igen. Eftersom det var så blött och regnigt hade jag bara Lykka ute korta stunder, men vi hann med att göra ett litet "uppletande" och även köra "dirigeringsträningen". Nu står hon fint och väntar på mitt "UT" och sen kommer hon som en oljad blixt när jag visslar inkallningssignalen. Istället för att köra mer lydnad efter eftermiddagsfikat, så tog jag en lugn promenix med mina duktiga, men rätt så slitna voffs.

Fredag: Regn, regn, regn och all utrustning är blöt och äcklig. Mina regnkläder luktar mögel. Men vi åkte ut till Snogeholm och la ut våra spår. Lykka fick ett "spontanspår" på ca 50 meter och det gick hur bra som helst. Men att få henne att sluta spåra kommer att bli en utmaning. Hon har ingen lust att leka där jag tycker det är slut, utan vill bara spåra vidare. Men det är ju ett "positivt problem".

Lördag: Sovmorgon. Frukost kl. 09.00 och städning av klubbstugan kl. 10.00. Jag glömde att berätta detta för Lykke för hon vaknade redan 05:45 ... alla andra dagar har hon sovit till klockan  ringt kl. 06:30! Vi gick utanför tältet och hon fick kissa, sen tänkte jag sova lite till. Men det tänkte inte hon. Vid 7-tiden gav hon upp och somnade, men då vaknade Pärla och Cheia och var hungriga!

Vid 12-tiden var det färdigstädat och Lotta och jag gick en runda i skogen, innan flocken skulle splittras. Hemma igen strax efter 13:00 och skulle helst av allt bara kasta mig ner i en säng och sova. Men eftersom allt i bilen var dyblött, så kunde det ju inte ligga kvar .............


Tält, ryggsäck, snitslar, spårlina, spårsele, regnkläder .... tur att det blev torkväder!

Så var Lykkes förstal äger slut, men säkert inte sista. Lägerlivet är fantastiskt kul och stimulerande .... men man blir trött av det och i år även blöt

2011-08-06 (4 månader)
VALPKURS, UTSTÄLLNING, M.M.
 

På måndagskvällen var det dags för upprop och start i valpkursen. Våra "fröknar"  Karin (Olsson) och Karin (Juhl) ska hålla ordning på 14 deltagare, varav 4 flattevalpar! Övriga raser är Kelpie, Lagotto, Tollare, Amstaff, Blandis (Coton Tulear + Malteser), Bichon Frisé, Kerry Blue, Vorsteh, Cavalier King Charles. Minst och sötast var Molly ... 12 veckor gammal Cavalier. Hon syntes nästan inte i det något oklippta gräset

Vi började med passivitet. Det gick faktiskt över förväntan, vilket kan bero på att vi tränat det när vi haft träffar med syskonen. Sen blev det lite fri träning på att gå fint. Lykke och jag fick visa hur man använder godis som "joystick" och då bjöd hon till och det blev riktigt fint. Sen blev det "gå fint med störning", d v s gå slalom emellan stillastående (nåja!) ekipage. Precis som på valpträffarna, så är det inga problem när man är aktiv, utan det är värre att sitta still och inte "hoppa på" de som ska passera


Jag och mina rosetter :)

Efter dessa övningar var flertalet av valparna helt slut i skallen, så det blev hopp-och-lek .... vilket inte betyder att valparna fick leka med varandra, utan istället koppla av, vila och ev. kissa lite. Sen var det dags för teori i klubbstugan. Tosca och Lykka var inte helt slut, så vi passade på att träna inkallning.

Inne i stugan var det säkert 30 grader varmt och inte blev det svalare av att det kom in ca 17 personer och 13 valpar! Nu var nog Lykka lite övertrött och då kan hon inte vara still. Jisses, det blev jobbiga 30 minuter i stugan! När vi väl blev "fria", så tog Mumme och jag en sväng i "Kyrkfuret" med våra små busar, Tosca och Lykke.


Har du fotograferat färdigt snart ? .....

I torsdags tog vi fritt från trädgårdsarbete och åkte till Revingehed och träffade Marie och Lakrits. Lykke fixade sitt "spontanspår" på ca 75 m, 25 minuter gammalt utan anmärkning. Slutet var inte roligt idag heller, trots att jag lagt en "kanindummy". Hon blev lite gladare när jag öppnade en burk med lite grillad kycklingfilé.

Sen åkte vi till Tvedöra sandtag, så att voffsen fick svalka av sig lite. Lite för mycket folk och hundar i vår smak, men hundarna fick i alla fall simma och bada lite.

Idag har vi varit på utställning! Lykke blev 4 månader i torsdags, så vi kunde alltså anmäla till valpklass I på "flatteklubbens" dubbelarrangemang ... men vi skippade WT Det var 4 tikar i valpklass 1 och naturligtvis var det Lykke och jag som fick vänta på vår entré längst. Så tråkigt, sa Lykke. Rullade runt i det blöta gräset, försökte äta upp dekorationer och göra utfall mot den valp som sprang runt i ringen. När det var vår tur, så började det rätt så bra, men när vi skulle ställa upp framför domaren, fick Lykke en köttbulle i näsan ... en som någon tappat ca 2 meter från stället där vi skulle stå. Ja, ja .... det blev fin kritik i alla fall och hon fick HP och placering 2.

"Tikvalp av utmärkt typ, fina proportioner, vackert välskuret huvud, bra hals, välvinklad fram med fint förbröst, tillräckligt vinklad bak, passande kropp och stomme, något uppdragen buklinje, rör sig väl runtom men något bakhög, trevligt visad, utmärkt temperament." (Tänderna var inte myckte att kommentera, för de är ju inte så många, sa domaren!!)


... för nu sticker jag och käkar upp de här sakerna!

Tjusigt värre Brorsan Isaac och syrran Tuffy fick ungefär samma omdömen. Efteråt gick vi en runda i skogen med syskonen och tränade också lite på vår "läxa".

2011-08-14
SEMESTER I RONNEBY
 

Nu är vi tillbaks efter en veckas "riktig" semester i Ronneby. Jag hade hyrt ett litet torp på Ekenäs, inte så långt från badstranden (5 minuter att gå) och absolut inte långt ifrån den härliga skogen.

Några sovmorgnar har jag dock inte haft. Vid 7-tiden, tyckte hundarna det var dags att vakna och för att få upp mig, så var det bara att hoppa upp i min säng och brottas lite med varandra. Det var ingen bred säng!

Sen ut i trädgården för lite spring och bus innan det var dags för frukost.


Trädgården inbjöd till spring och bus!

Vid halv-nio-tiden var vi redo för skogspromenad. Jag kände att jag var tvungen att begränsa promenaderna en aning med tanke på Lykke. Hon är ju fortfarande en valp, men någonstans mellan 75 och 90 minuter, var vi ute varje morgon. Lykke var lycklig och sprang och sprang och badade i varenda liten vattensamling hon hittade


Du visslade! Då kommer vi!


Spännande att klättra på stenar och bada i sumpiga pölar!

Men lyckligast blev de båda när vi efter halva rundan kom fram till Trollsjön. Där kunde de ju bada på riktigt. Fast Lykke var lite tveksam första gången, för det låg en murken stock och flöt i vattnet och såg väldigt farlig ut.


Huhh, jag har hittat Trollet i Trollsjön!


Är du säker Zico, att det bara är en murken stock?


Här är trollet! Eller trollen :)

På eftermiddagarna blev det ibland utflykt till Ronneby och fika hos min mamma, kombinerat med inköp av lite mat. Eller så tog vi bilen till en skog lite längre bort och gick en lite kortare promenad och spårtränade lite.

Lykka fick bl a ett spår på 100 m, med en liten "böj". Det var ca 50 minuter gammalt och hon spårade som en "blodhund". Duktig flicka


2 duktiga spårhundar, tar paus i vitmossan!

Kvällspromenaden gick oftast ner till havet och då kunde man ju inte missa att ta ett dopp. Jo, förresten, jag kunde!


Härligt med ett kvällsdopp och lite filosferande på en sten

Förresten hände en liten chockartad grej, precis innan vi åkte hemifrån. Vi gick morgonrundan i duggregn och sädesärlorna flög lågt och runt omkring oss. Jag såg att Lykke var intresserad av dom, men kunde väl inte i min vildaste fantasi tänka mig att hon skulle lyckas fånga någon. ..... Men det gjorde hon!  Det kom ett långt piiiip, sen var fågeln död. Jag fick behärska mig för att inte kasta "prinsessan" i bäcken, utan istället plocka ut fågeln från hennes mun. Något beröm fick hon inte .... har jag fördärvat hennes vilthantering nu????


Så här snäll kan en "fågelmörderska" se ut! (Klorna är klippta sen kortet togs!)

2011-08-26
SNART 5 MÅNADER

Tur att vi har "Bengans" fält här i Hjärup!


 


Två fina flattar i blåbärsriset

Spårträning på Revinge:

Till Lykke blev det ett medvindsspår på ca 100  m och sen en liten böj på 20 meter. Detta fick ligga i ungefär 50 minuter. Och hon spårade såååå fint. Idag tyckte jag faktiskt att hon uppskattade "slutapporten", som var en nyinköpt ullig och gullig "kampleksak". Godis blev det förståss också.


Undrar om inte Zico har stimulerat Lykkas föremålsintresse?

Ett antal uppletandeövningar har jag ju gjort med Zico på sistone och Lykke:s insats har varit att "valla". För några veckor sedan brydde hon sig inte ett dugg om de saker som jag la ut i rutan, men för ett tag sen så märkte jag att hon blev intresserad. Så de senaste gångerna har jag gjort så att jag endast lagt ut 2 föremål .... ett på 50 m och ett ca 20 m ut. Sen har jag testat att skicka Lykka (som ju varit med och sett när jag lagt ut dessa).

Hon har utan problem och snabb som en hind sprungit ut och apporterat föremålet på 20 m och dessutom sprungit i samma fart tillbaks till mig och hoppat in i min famn När jag frågat henne om hon ska ta det andra föremålet också, har hon varit lite frågande, men det har räckt med att vi gått förbi stället där hon hittat första föremålet, sen förstår hon och kommer ihåg att det finns ett till. I alla fall denna gången!


Vilken tur att vi kan gå våra promenader på "Bengans fält", för där finns vatten .....

Miljöträning:  Som avslutning på semestern så drog vi (Lykka och jag) tillsammans med Mari och Lotta till High Chaparal och följde årets SM i Bruks och IPO. Zico fick stanna hemma och passa husse! Vi åkte från Löddeköpinge vid halv-fyra tiden och var framme strax innan 20.00. Jag är glad att jag inte körde husvagnsekipaget (Lotta var chaufför), för det blåste rejält och man kunde i baksätet känna hur vagnen krängde i bakänden. Ett tag var jag nervös för att Lykka, som låg längst bak, skulle bli bilsjuk, men nejdå, hon sov som en stock hela vägen upp. Hon såg alldeles yrvaken ut, när vi stannade för att rasta, men kissade och bajsade, som den lydiga flicka hon är

På lördagen följde vi uppletandet och shoppade loss lite grand i marknadsstånden. Det blev bl a ett nytt koppel, lite leksaker och en del hundgodis. Lördagskvällen blev mer stillsam - Lotta och jag hade sovit 5 timmar sen vi kom upp, så vi var en aning sega. Lykka hade heller inga krav på aktiviteter .... hon var helt slut, efter att promenerat omkring bland hundar och människor en hel dag.


..... och där finns högt gräs ....

Vi var inte hemma förrän vid 20-tiden och då kröp Lykka under min säng och slocknade, så Zico och jag fick gå ut kvällsrundan på tu man hand

I måndags kväll var det dags för valpträff igen. Jättekul att träffa Tuffy, Isaac, Helge och Sigge igen och vilka duktiga syskon! Denna kväll kunde vi nämligen jämföra oss med ett gäng jaktlabradorer i samma ålder och det var ingen som helst tvekan om att Team Flat tog hem segern (Nu får jag hoppas att jaktlabbeägarna inte läser här på min sida, för då kanske de blir sura, men det är inget skitsnack, utan kalla fakta!)


.... för att inte tala om det roliga betfältet, där man måste skutta som en kanin för att ta sig fram :)

2011-09-14
VALPKURS, SPÅRTRÄNING OCH JAKTTRÄNING
 

Lykke och Zico har fått spåra varje helg och det uppskattas av båda. Lykke har absolut förstått vad det är hon ska göra och numera får spåren ligga till sig i ca 60 minuter och är ca 250-300 m långa, med några "böjar". Inga problem! Finns det något problem, så är det att hon fortfarande inte riktigt förstår att det är slut när hon hittar sin leksak

Uppletandeövningarna uppskattas också och det är härligt att se vilka snabba upptag hon har och vilken fart hon springer tillbaks till mig. Men avlämningar har vi inte tränat, vi kramas bara lite och leker sen med föremålet.

Sen går vi ju valpkurs också. Efter dessa är Lykke mer slut i bollen än efter en hel dag på Revinge. Jag tror det beror på passivitetsövningarna, d v s att hon ska sitta still och göra ingenting när ett 10-tal valpar går slalom runt oss. När hon själv ska gå, så sköter hon sig fint.

Vi har också träffat Mumme&Tosca och Kerstin&Texas och tränat lite "jakt". Det låter mer avancerat än vad det är, för det vi har gjort är lite "spontansök" på dummies och så den där "braiga" linjetagsövningen, som vi har fått från Karin ("kennelmamma").


Lykke - augusti 2011.

Lykke vägdes igår och nu är min "lilla valp" inte så liten längre. Hela 20 kg väger hon när hon är knappt 5½ månad och hon är inte tjock. Undrar hur stor hon ska bli?

 

2011-09-21
SPÅRTRÄNING
 

I lördags var vi på Revinge och tränade spår och uppletande. Jag la själv ut Zico:s spår, som blev ca 900 meter och med två spetsvinklar och 4 apporter. Till Lykke la jag ett U-spår på ca 300 meter och en "rolig" sak i slutet.

Det blåste rätt rejält på heden och tyvärr började Lykkes spår i motvind. Första sträckan blev därför lite "flängig", men hon vände själv tillbaks till spåret, när hon märkte att det försvann. Andra sträckan i stark sidvind gick bra, men hon gick av naturliga skäl inte i spårkärnan. På den sista sträckan, som då låg i medvind, spårade hon kanonfint. Lite kul, med betoning på "lite", tyckte hon att slutet var idag.

Innan vi åkte hem fick Lykke busa lite med Astrid och Texas. Lykke tycker att Astrid är jätterolig och kan inte låta bli att kiva med henne. Fast när hon får en tillsägelse, så tar hon det lite lugnare.


Fina Astrid!

 


Fina Lykke!

Igår var det avslutning i valpkursen. Vi har haft jättekul, trevliga "klasskamrater" och duktiga "fröknar". Men när vi sammafattar det hela, så tycker vi att våra valpar var lydigare för 6-7 veckor sedan, än de var igårkväll. Så det var kanske ingen bra kurs, eller kan det kanske bero på något annat??? Ålder t ex


Valpkursdeltagare
fr hö främre raden:  Norpan, Kokos, Vilde, Tosca, Samos, Stella, Kajsa och Lykke.
fr hö bakre raden:  Texas, Chilli, Molly, Sam, Ully


2011-09-30
LYKKE PÅ KLUBBLÄGER
 

Vi kom till Halen i Olofström vid 3-tiden och gav oss genast ut för att lägga spår.

Lykke fick ett spår ibland stora stenar och vatten. Det är inte lätt att planera sitt spår i sådan terräng, så vid ett tillfälle fick det bli en spetsvinkel (alternativet hade varit bergsklättring!). Hon löste det galant och kom fram till en hög stenmur, som jag klättrat över. Lykke visade tydligt att hon ville över, men visste inte hur hon skulle lösa det. Eftersom frambenen redan var uppe på muren, så räckte det med en hjälpande hand i gumpen och så kunde hon fortsätta spåra till slutet.


Lykke i uppletanderutan (foto: Erik Sundberg)

Nästa morgon var det samling för avfärd kl. 09:00. Vi var 8 personer och 12 hundar (4 valpar). Marken var inte så fin som förra året, för man hade avverkat en del och kört sönder underlaget med skogsmaskiner.

Eftersom marken var så risig och svårframkomlig, så blev det inget spårande för valparna på förmiddagen. De fick istället en skogspromenad med bus.

På eftermiddagen åkte Kerstin, Mumme, Jessica och jag till "udden". Tanken var att Nisse och Juni skulle få lite jaktträning, valparna ett spår och Zico och Chatta ett uppletande. Valpspåren skulle idag inte vara förarspår! Det var konstigt tyckte Lykke! Hon vände sig om flera gånger i början av spåret, för att tala om för mig att det var något som inte stämde. Hon hade också svårt att koncentrera sig. vilket  jag tror beror på att det var så sent på eftermiddagen.

På kvällen blev det gemensam Taco-buffe och pladder och sång och sen en kvällspromenad vid 22-tiden,  tillsammans med Kerstin, Nisse, Texas och Marie och Lakrits. Skönt att vi var så pass många, för när vi hade en tredjedel kvar av rundan, så släcktes ljuset. Det är m ö r k t i skogen när det är natt. Med hjälp av en ficklampa i Maries mobiltelefon lyckades vi hålla oss kvar på stigen.

Nästa morgon sa vi hej då och lycka till, till Kerstin och Nisse och Mumme och Juni, som skulle iväg till Småland och jaktprov.

Jag la ut ett spår till Kajsa, som var ca 400 m och ett till Chatta på ca 500 m. Lykke fick ett spår på 400 m, utlagt av Jessica. Efter 200 meter hade hon "tappat" en handske.

Idag var det inga problem för Lykke att följa ett "icke-förarspår", men hon var väldigt intresserad av snitslarna och var tvungen att markera varenda en. Konstigt, för jag brukar själv ha snitslar i spåret, men de luktar naturligvis inte likadant.

En kul sak hände. Efter ca halva spåret, så sätter Lykke plötsligt näsan i luften och vill dra iväg till höger. Jag ser ju en snitsel 5 m framför oss, så jag håller igen. Då sätter hon sig ner och piper! Jag förstår inget och står stilla och efter ett tag kommer hon tillbaks i spåret och spårar fram till snitseln, vinklar höger och kastar sig över handsken. Duktig flicka, inget fel på den näsan!


Lykke - min fina prinsessa <3 (foto: Erik Sundberg)

Sen grillade vi lite korv och gjorde ett uppletande, innan vi åkte hem till Skåneland. Trötta, men nöjda, kom vi hem vid 18-tiden. Borta bra, men hemma bäst ..... fast ibland önskar man att Blekinge var hemma!

2011-10-16
6 MÅNDADER, VALPTRÄFFAR OCH ANNAN TRÄNING


Lykke har blivit 6 månader gammal och det firade vi förståss med stort kalas .... i n t e Men som en förskottspresent blev det en liten valpträff i Käglinge med nyttig träning för 6-månaders valpar under kunnig ledning av "kennelmamma". Lykke är duktig på att koncentrera sig när hon ställs inför en uppgift och jag tycker att hon är toppenrolig att jobba med. Det känns som om "prinsessan" tycker att jag är rätt så kul också .... ibland i alla fall.


Lykke - Skattkammaren Gladys Knight - 6 mån (Foto: Karin Rankloo)

På söndagen den 9 oktober var vi på Revingehed och tränade spår. Ett fantastiskt fint höstväder .... kyligt på morgonen men sen kom solen och värmde oss ordentligt.

Lykke börjar nu förstå att det är något på gång när spårselen och linan kommer fram, men hon tar det ändå med "knusende ro". Lugnt och sansat sätter hon näsan i backen och sen bara spårar hon. Idag blev det ca 400 meter långt och ungefär 1 timme gammalt. På halva vägen låg en apport (handske), som hon markerade, men spåret lockade mer, så hon fortsatte. Spårmarken var inte det lättaste, i en "svacka" och rätt så mycket sand istället för vegetation. Men inga problem ....


Lykke ... min blivande spårtstjärna?

Denna helgen blev det "valpträff" fast det inte skulle bli det. Vi, alltså Lykkes syskon med mattar, var inbjudna att vara med på valpträning tillsammans med ett gäng jaktlabbar. Men endast "flattegänget" visade sitt intresse, så vi stökade undan lydnadsträningen på en kvart och sen jobbade vi med väsentligheter   D v s linjetag, närsök, apportering av dummies och vilt ..... nåja, viltet överlät Lykke till syskonen. Som straff fick vi en illa åtgången and med oss hem, som jag under kvidanden klippte vingarna av. Dessa vingar ska nu fästas på en dummy och sen ska det tränas.

Visst är det konstigt att Lykke visar exakt samma beteende som Zico, vad gäller vilt!! Men jag tror faktiskt inte att det har med mig att göra,  ... eller????


2011-10-30
KREATIV HUNDTRÄNING


Kvällspromenad på Hjärupsfälten .... De närmaste månaderna blir det med pannlampa :(

Vi har varit på utflykt till Varberg och Anders Kjernholm. Vi (Mumme och Tosca, Kerstin och Texas och jag och Lykke), packade ihop oss i Kerstins bil kl. 08.00 på morgonen. Strax efter 10.00 var vi på plats för fika och teori. Sen var det dags för praktiska övningar .... med klicker. Varken vi eller hundarna visste ju egentligen var detta innebar, så det blev som det blev. Men vi (de tvåbenta allså) köpte i alla fall konceptet och tänker ger det en chans ....


Tosca, Texas och Lykke på kurs hos Anders K.

Jag har nu testat ett par gånger sen jag kom hem och Lykke är fortfarande inte så imponerad, d v s hon fattar ingenting utan blir t o m lite osäker (=passiv). Men när jag testade med Zico, så blev det en "aha-upplevelse! Musmatta - tramp på mattan - klick - och sen bollen som belöning! Yes! Jag kunde lägga musmatten precis var som helst och Zico for dit som en stucken gris, tvärnitade med tassarna på matten och gav mig blicken  ..... "kasta bollen då!" Jag tror att "operant inlärning" är lätt, förutsatt att man har en belöning, som verkligen är en belöning .... inte bara några torra godisbitar!!!!

Men vi ska fortsätta med detta ett tag och se får vi se vad det ger. Alltid kul att testa något nytt

Idag har vi varit på heden igen. Bara Mari och Lee och Zico och Lykke och jag. Mari la ett spår på ca 400 m till Lykke, som hon fixade lätt som en plätt.

Avslutningsvis gick vi en runda på ungefär en timme över heden. Lykke och Lee ("Lykke-Lee") har jättekul ihop och Zico är nog egentligen lite avis, men håller distansen! Härligt väder, vindstilla och ca 13 grader varmt. Regnet kom när vi körde hem vid 14-tiden.


Promenad på Revinge Hed

2011-11-21
NOVEMBER
 

Det har varit ont om mark i Revinge, men första helgen i november, så var det spårträning och uppletande. Roland gick ut ett spår till Lykke, som hon klarade fin-fint. Om det fanns några problem så var det snitslarna, så nästa gång ska jag be om ett osnitslat spår av en spårtrampare med hyfsat gott minne.


 Kom igen Zico ... nu busar vi lite!

Uppletandet var i en rätt besvärlig ruta .... högt gräs och djupa spår efter bandvagnar eller något och en något "lynning" vind. Att Zico med sin erfarenhet skulle klara det, tvivlade jag inte på, men att min lilla Lykka skulle fixa det så snyggt överraskade mig. Jag tror hon har förstått leken

För att vara november månad så följde sen en vecka med väldigt fint väder. Hög luft, blå himmel, sol på dagen och måne på natten. Härligt!


Prinsen och prinsessan en novemberdag på Revinge

Ingen spårmark på Revinge, men på lördagen utnyttjade vi allemansrätten och tog en långpromenad över fälten, tillsammans med Mari och Lakrits. En lång och trevlig promenad på ca 2 timmar. Zico tyckte först att Lakrits var lite väl tuff mot Lykke, så det blev lite "gruff" mellan de två (alltså Lakrits och Zico), men det ordnade upp sig på 5 minuter och sen skuttade de alla 3 omkring som kalvar som precis släppts ut på grönbete. En härlig lördagseftermiddag.


Vatten och godispaus

På söndagen var det dags för valpträning igen, med kennelmamma Karin och Lykkes syskon. Denna gången var vi bara 3 stycken, Tuffy, Isaac och Lykke och tur var väl det ... "Valparna" är nu drygt 7 månader och det är mycket som är mer intressant än en matte + 1/8-dels köttbulle. Det finns massor av dofter i marken, det passerar spännande människor och hundar och inte minst .... det var länge sedan man tog en svängom med bror och syster:) Är "mattarna" dessutom okoncentrerade och lagom förvirrade, så blir det inte så himla bra.


Bäste bror Isaac .... rätt så lik syster Lykke <3

Som t ex skulle vi träna dirigering höger-vänster. Karin instruerar och förklarar. "Man kan säga vänster/höger, eller så/ja, eller vad som helst, men i n t e UT. Man ska sträcka ut armen och hunden ska sitta kvar tills dess att kommandot kommer. Ok - inte så svårt. Vi testar och Lykke sitter fint och tittar uppmärktsamt på mig när jag har sträckt ut armen till vänster. Vad säger denne jubelidiot då? Jo, "UT"!

För Lykke spelade det ingen roll, denna gången, för hon sprang "ut",  jag menar till vänster, och hämtade sin godisbit.

Men vi kommer igen ....! Nästa gång ska vi (=jag) skärpa oss.

Innan vi gick in i dimman i slutet av förra veckan, så var det riktigt härligt väder och jag skolkade lite från jobbet på morgonen. Tog en promenad på en timme istället för en halv och sen jobbade jag lite hemifrån på kvällen istället. Det gäller att utnyttja ljuset så mycket man kan


Finaste Zico och finaste Lykke på ett frostigt fält

2011-11-27
BLIXTVISIT I RONNEBY OCH 1:A ADVENT
 

 


2 stycken sådana här fantastiska "benkalendrar" var Marie och Lakrits och lämnade i torsdagskväll. Nu hänger dom högt i köket.

På fredagen hade jag tagit ut lite kompledigt och kunde köra upp till Ronneby redan på förmiddagen. Vi hann med en lagom lång tur i skogen, innan det blev mörkt.


2 fina flattar som tar en paus (icke självvald) i Blekingeskogen!

På lördagen blev det en något längre promenad i skogen .... nästan i 2 timmar. Det var lite blåsigt, men annars hyfsat fint väder. Solen tittade t o m fram emellanåt. Lykke hade fullt sjå med att bada i alla gölar och bäckar och att bära omkring på pinnar, eller snarare stockar. Hon fick igång Zico också emellanåt, men för det mesta fick hon roa sig själv.


Fin natur och fina pinnar!

Jag tänkte att jag skulle arrangera och fotografer ett julkort med hundarna, så jag hade tagit med mig lite rött sidenband och en ful tomte. När Zico är ensam så kan jag sätta honom med tomten i munnen och sen knäppa hur många bilder som helst, för han sitter helt blixtstilla.

Denna gången blev det inte så - det blev en vild dans med tomte, Lykke och Zico. Det hela slutade med att tomten "blödde", d v s stoppningen ramlade ut. Så det var bara att befria hundarna från sidenbanden och stoppa undan både band och tomte Jag får se om jag gör ett nytt försök, eller om jag helt enkelt skippar julkorten i år.


Tomtekampen!

Idag har vi varit på valpträff igen. Vädret var allt annat än roligt, blåsigt och regnigt och väldigt grått. Men vi (Britten och Helge, Janette och Tuffy och jag och Lykke)  kämpade på i 2 timmar, med linjetag, inkallningar, stoppsignaler och apportering. Det gick bättre än förra gången, tror jag! Karin ("kennelmamma") verkade rätt nöjd med oss, i alla fall hundarna. Men som hon sa: "det finns ju fortfarande lite detaljer att slipa på!". Som t ex stadga, avlämningar, fotgående och lite andra bagateller .

Men Lykke gjorde ett s t o r t framsteg idag. Hon apporterade en and. Det märktes redan när jag skickade iväg henne att idag tänkte hon minsann ta den. Och det gjorde hon .... 2 gånger. Jag har tränat en gång till i trädgården i eftermiddag och det gick nästan ännu bättre. Snabbare upptag i alla fall och så kom hon direkt till mig, utan att lägga ner den på vägen hem.

Efteråt la jag anden i carporten, när Lykke såg det. Men ändå, så fort hon kommer in i huset, så rusar hon till terassdörren och sätter sig och piper. Husse tror att hon är bajsenödig, så han släpper ut henne i trädgården. Då rusar hon ner där anden har legat och sen rusar hon tillbaks och sladdar in i köket till mig. Hon ville väl bara kontrollera att någon inte lagt ut den igen.


Så här s t o r a fina pinnar finns det i Blekinge!

2011-12-17
4:E ADVENT - DET LACKAR MOT LYKKES FÖRSTA JUL


och här öppnas det paket varje kväll!

 


Ett paket varje kväll - det jobbiga är att man måste posera innan man får öppna.

Förutom att det regnar konstant, så håller man på att gräva upp diken längs alla vägar som vi går på, så det känns som om vi går mitt ute på en åker, fast vi är i byn och promenerar.


Lite bus på fältet hinner man med, trots julrushen!

Förra helgen var vi på "valpträff" igen, med kennelmamma och syskon. Lykke skötte sig utmärkt! Så nu är det "bara" avlämningarna som ska fixas till. Lätt som en plätt, eller hur? Fattar egentligen inte vad som händer. Det är precis som om munnen öppnar sig när "gumpen" sänks mot marken???

Idag har vi varit på Revingehed och spårat och gjort uppletande. Vädret var väl "sisådär". Hagelbyar på morgonen, lite uppehållsväder när vi tränade och snöblask när vi körde hem.

Hundarnas insatser var desto bättre. Lykke fixade sitt spår galant. Ca 600 meter, en dryg timme gammalt och faktiskt 2 pinnar i spåret. Hon markerar pinnarna, men vet inte riktigt vad hon ska ha dom till. Det blev lite "sprätt-lekar" och det tyckte hon var kul. Något som inte var kul, var att hon efter halva spåret, fick syn på två hästar. Fast hon förstod inte att det var hästar, för de stod blixt stilla och så hade de kläder på sig! Det blev en "frys-position" och lite lågt morrande, innan matte lättade upp stämningen . När denna hemska upplevlelse var över, så gick spåret som på räls igen.

Zico, ja Zico, min fantastiska spårhund. Idag imponerade han t o m på spårläggare Erik Snacka om att spåra som på räls! Och inte en pinne missade han .... jo förresten, slutpinnen Men det brydde vi oss inte om, vi hade kalas med fläskfilé och "roliga bollen" ändå.

Och så kom TOMTEN och hans tomtenissa ROXIE. Varm glögg, lussebullar, och pepparkakor smakade väldans gott en ruggig decemberdag. Tack Roland! (Bilden har jag knyckt från Erik:s FB-sida!)

 

2011-12-25
JULDAGEN
 

Lucköppning blev det på "lille" julafton också!

Kalle firade julen med oss, men först tyckte inte Lykke det var kul alls, att han kom. Hon smet in i grovköket och gömde sig och tänkte minsann inte komma fram .... inte med hjälp av några torra "mini-Frolics" i alla fall. Vi lät saken bero och efter ett tag lämnade hon sitt gömställe, men så fort hon såg Kalle, så blev hon väldigt "låg" i hela kroppen. Konstigt men, innan kvällen var slut hade hon kommit över sin "rädsla/respekt" och var helst i närheten av honom och ingen annan.


Men hallå, ska alla de där paketen bara ligga där ??

Julafton och sovmorgon tll 08:30. Sen full rulle, med hundrastning, fixa Jansson och pepparkaks-cheesecake. Lite efter ett, åkte jag, Kalle och hundarna till Revinge. Vi hade tvekat lite, eftersom vädret inte var så inbjudande, men när vi kom till Revinge så lyste solen faktiskt igenom diset och efter halva promenaden var det blå himmel. Det blev en jättehärlig tur och hundarna var lyriska över att ha någon som busade med dom.


Alltid ska man behöva vänta på "henne" där :)

Lykke har helt klart fått en ny kompis och "idol" i Kalle.


Kom igen Kalle, busa lite mer med oss!


Lite hann vid med att "chilla" framför brasan innan klapparna skulle öppnas!


2011-12-29
VILTSPÅR

Igår blev det besök i Lakritsskogen och jag hade föreslagit att vi skulle träna viltspår.

Lakrits, Svensk viltspårchampion, började och visade hur det skulle gå till. Lite ovanligt för henne att spåret gick på fält, så under de första 100 metrarna kollade hon nogrannt om "bambi" verkligen inte taigt sin tillflykt till skogen Sen gick det som på räls fram till "bambitassen".

Så var det Lykkes tur. Hon har inte varit i närheten av blod och bambitassar och precis efter jag föreslagit övningen, kom jag att tänka på att hon faktiskt är mitt inne i "spökåldern". Kanske inte så bra???


Oj, oj, det var spoooky! Men spännande! Svansen mellan benen och en väldigt låg hållning, men ett stort intresse!


Åhh, shit. En stor stock och så massor av bilar som låter från vägen, ungefär 300 meter bort. Vågar jag gå vidare?


Jamen, detta var ju kul! Tror inte det finns några spöken eller annat, så jag ger järnet


Ja, så hittade ja då bambitassen och då fick jag lite godis från skålen, precis som när vi tränar personspår. Helt ok det här.

 


Jag är fortfarande lite misstänksam ... känner inte riktigt igen dofterna. Men kul var det!

GOTT NYTT ÅR!